Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

PNDR: Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri a atins plafonul maxim alocat în 2016 pentru zona non-montană

Interesul foarte mare pentru finanțarea europeană nerambursabilă pe care l-au arătat tinerii fermieri în cursul anului trecut se menține și pentru 2016. Ca urmare a acestui fapt, AFIR a anunțat ieri, 1 august 2016, că valoarea totală nerambursabilă a proiectelor depuse prin submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri” a ajuns la nivelul maxim al sumei pentru care se pot primi cereri de finanțare în acest an pentru zona non-montană.

Până în acest moment, pentru dezvoltarea fermelor agricole în zonele non-montane, au fost depuse 3.973 de cereri de finanțare, în valoare de 163,24 milioane de euro.

Odată atins plafonul stabilit din alocarea disponibilă pentru componenta non-montană din cadrul submăsurii 6.1 (153,6 milioane de euro) sesiunea de depunere a proiectelor se închide automat. Pentru zona montană din cadrul submăsurii 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, AFIR primește în continuare cereri de finanțare, suma disponibilă rămasă este de 33,3 milioane de euro, sesiunea de depunere fiind deschisă până la 31 octombrie 2016, în limita fondurilor disponibile.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 525