Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ajutor financiar pentru autoritatile publice care doresc sa depune proiecte spre finantare in cadrul POR

Guvernul a aprobat in sedinta de miercuri, 28 noiembrie 2007, finantarea din bugetul propriu al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor a Programului multianual de Asistenta tehnica pentru sprijinirea Autoritatilor Publice Locale in pregatirea tehnica a proiectelor de investitii publice, finantate din Programul Operational Regional 2007 -2013. Programul are o alocare finaciara de 110.075.000 lei din care in 2007 va fi alocata suma de 34.560.000 lei, iar anul 2008 va fi alocata suma de 75.515. 000 lei.

impreuna cu alocarea financiara a fost aprobata si lista celor 221 de proiecte, din toate cele 8 regiuni de dezvoltare, care vor fi sprijinite financiar in vederea pregatirii documentatiei tehnice.

Prin acest Program se pregatesc proiecte din domeniile: infrastructura de transport, infrastructura sociala, infrastructura de turism si infrastructura pentru sprijinirea mediului de afaceri, avand o distributie relativ echilibrata pe Regiuni. Proiectele au fost aprobate anterior in Consiliile de Dezvoltare Regionala.

Sumele aferente Programului se transfera autoritatilor administratiei publice locale, in baza unui Contract - Cadru de Finantare incheiat de Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor cu fiecare autoritate a administratiei publice locale.

Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor acorda Autoritatilor administratiei publice locale, un avans in limita a 30% din valoarea Contractului - Cadru de Finantare.

Sumele care constituie diferenta ramasa de 70% din valoarea Contractului - cadru de finantare, se solicita periodic, in transe, de catre fiecare autoritate a administratiei publice locale, pe baza decontului de cheltuieli certificate.

Anterior, prin Hotararea Guvernului nr. 811 din 2006 a fost initiat un program de asistenta tehnica prin care s-a pregatit documentatia a 98 de proiecte de investitii, care sa fie finantate prin Programul Operational Regional, si a caror beneficiari sunt autoritatile publice locale. Aceste proiecte se depun pe masura ce primesc avizele necesare.

Sursa:MDLPL

Vizualizări: 90