Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul va transmite la Comisia Europeană cheltuieli declarate eligibile de instanțele judecătorești în valoare de 225 milioane de lei

În ședința săptămânală de ieri, Guvernul a aprobat un Memorandum pentru declararea la Comisia Europeană a cheltuielilor aferente proiectelor finanțate prin Programele Operaționale 2007 – 2013 pentru care instanțele judecătorești au pronunțat soluții definitive în favoarea beneficiarilor.

Conform documentului, până la data 01.03.2016, au fost soluționate definitiv în favoarea beneficiarilor cauze care privesc un număr de 309 proiecte. Judecătorii au considerat eligibile cheltuieli anterior refuzate la plată în valoare de cca 264 milioane de lei, din care contribuția UE se ridică la cca 225 milioane de lei.

Guvernul va transmite la CE cheltuielile pentru care există hotărâri definitive ale instanțelor judecătorești în favoarea beneficiarilor fără a face o analiză de la caz la caz a cheltuielilor, așa cum prevede DG Regio, având în vedere termenele strânse pentru închiderea Programelor Operaționale 2007 – 2013. Nedeclararea la CE a acestor sume ar conduce automat la suportarea lor integrală de bugetul de stat.

La 01.03.2016, existau pe rolul instanțelor judecătorești din întreaga țară peste 2800 de cauze legate de proiectele cu finanțare europeană.

Descarcă Memorandumul

Raluca Prelucă,

www.fonduri-structurale.ro  

Documente
MEMORANDUM (2).pdf
Vizualizări: 1108