Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul Operational "Dezvoltarea Capacitatii Administrative" va beneficia de 246 mil euro

La data de 21 noiembrie 2007 a fost aprobat de Comisia Europeana Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Capacitatii Administrative.

POS Dezvoltarea Capacitatii Adminsitrative, finantat din Fondul Social European vizeaza dezvoltarea capacitatii administrative si sprijinirea eforturilor de modernizare ale administratiei publice. Autoritatea de Management a acestui program este Ministerul Internelor si Reformei Administrative.

Beneficiarii programului sunt:
- autoritatile publice centrale si locale,
- structurile asociative ale autoritatilor publice locale,
- ONG-uri
- mediul academic.

Programul Operational Dezvoltarea Capacitatii Administrative va beneficia de o suma totala de 246.014.081 euro, din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene prin Fondul Social European, in timp ce 15% este contributia statului roman. Dimensiunea minima a proiectului trebuie sa fie de 100.000 de euro. Prin acest program nu se finanteaza investitii.

Proiectele pentru accesarea fondurilor europene se pot depunde incepand cu ianuarie 2008 si pana in 2013. Conform spuselor ministrului Cristian David, la conferinta prilejuita de lansarea programului, selectia de proiecte se va face pe baza de concurenta, cel mai bun proiect fiind finantat.

Acest program isi propune sa contribuie la rezolvarea nevoilor de reforma ale administratiei publice, in general, dar identifica trei sectoare prioritare in alocarea resurselor financiare, si anume: sanatatea, educatia si asistenta sociala.

Documente programatice:
Descarca POS Dezvoltarea Capacitatii Administrative (varianta in romana)
Descarca POS Dezvoltarea Capacitatii Administrative (varianta in engleza)
Descarca Documentul Cadru de Implementare a POS Dezvoltarea Capacitatii Administrative

Mirela Sacalus
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 109