Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MDRAP a revizuit Ghidul solicitantului pentru prioritatea de investiţie 2.1.A – Microîntreprinderi

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice a publicat în data de 11.07.2016, varianta revizuită a Ghidului solicitantului - Condiții specifice de accesare a fondurilor în cadrul Apelului de proiecte nr. POR 2016/2/2.1.A, Axa prioritară 2 - Îmbunătăţirea competitivităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, Prioritatea de investiţii 2.1 - Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri.

Revizuirea documentului a vizat:

  • Anexa 1.5.a – Macheta Analiza și previziunea financiară, la ghidul specific, respectiv:
  • foaia de lucru ”1E-Intreprindere_in_dificultate” în care se verifică încadrarea solicitantului în categoria întreprinderilor în dificultate, în scopul alinierii Metodologiei de verificare a încadrării solicitanților în categoria ”întreprinderi în dificultate” la varianta aprobată la nivelul Ministerului Fondurilor Europene și aplicabilă tuturor autorităților de management.
  • unele formule de calcul din Macheta. Aspectele revizuite nu afectează în niciun fel rezultatele analizei financiare, ce fac obiectul condițiilor de acordare a finanțării în cadrul apelului de proiecte 2.1.A – Microîntreprinderi
  • Foaia de lucru 1C - Analiza financiară extinsă – se includ și Alte impozite în formula de calcul al indicatorului EBT
  • Foaia de lucru 2A – Bugetul cererii de finanțare – corectarea formulei de calcul pentru Construcții și montaj (total neeligibil și total general)
  • Foaia de lucru 2B - Planul investițional – eliminarea formulei de calcul automat al asistenţei financiare nerambursabile.
  • Foaia de lucru 3A - Proiecții financiare aferente proiectului de investiție în perioada de implementare și operare – pentru claritate, se elimină rândul Veniturile din subventii pentru investitii.
  • Foaia de lucru 3A - Proiecții financiare aferente proiectului de investiție – la Activitatea de investiții (liniile 129-131), se prevede posibilitatea completării de către solicitanți a costurilor de înlocuire a echipamentelor cu durată de viață scurtă.
  • Foaia de lucru 3B - Rentabilitatea investiției – adaptarea tabelului în funcție de eligibilitatea TVA (i.e. nedeductibilitatea TVA, conform legislației în vigoare)
  • Foaia de lucru 4 - Proiecții financiare la nivelul întreprinderii – pentru claritate, se elimină categoriile de venituri nemonetare și elementele de cheltuieli si venituri extraordinare.
  • Anexa 1.1. – Declarația de eligibilitate, pentru îndreptarea unei erori de tehnoredactare (încadrare în listă) a unei prevederi din cuprinsul modelului standard al Declarației
  • Anexa 1.4 – Declarația privind eligibilitatea TVA, pentru actualizare cu versiunea revizuită a Ghidului general.

Restul condițiilor și prevederilor din ghidul specific rămân neschimbate.

Perioada în care se pot depune proiecte a rămas neschimbată, respectiv 27.07.2016-27.01.2017.

Vizualizări: 3216