Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeana a aprobat aproximativ 31 de milioane de euro pentru reabilitarea unor portiuni din DN 1C si DN 19

Comisarul european pentru politica regionala Corina Cretu a aprobat marti, 7 iunie 2016, finantarea proiectului retrospectiv privind reabilitarea legaturilor rutiere Baia Mare – Livada si Livada – Halmeu, parte a Drumului National 1C, respectiv Satu Mare – Livada, parte a Drumului National 19.

Valoarea eligibila a proiectului se ridica la peste 37 de milioane de euro. Cofinantarea din partea Uniunii Europene, prin Fondul european de dezvoltare regionala, este de peste 31 de milioane de euro. Proiectul vizeaza reabilitarea a aproape 77 de km din DN 1C si DN 19, intre localitatile Baia Mare si Halmeu, respectiv intre Satu Mare si Livada.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a declarat: ,,Infrastructura de transport rutier este un domeniu-cheie pentru dezvoltarea Romaniei, iar Comisia Europeana sustine prin fonduri nerambursabile acest sector. Prin reabilitarea unor sectiuni de drum intre judetele Satu Mare si Baia Mare se creeaza premisele pentru un transport mai sigur si mai rapid intre judetele limitrofe de nord-vest ale tarii, cu efect direct asupra cresterii economice din zona."

Lucrarile de reabilitare sunt aproape de finalizare, iar costurile pentru acestea au fost suportate initial de catre statul roman, banii provenind din alte surse de finantare. Decizia vizeaza cofinantarea proiectului prin Programul Operational Sectorial „Transport”, in cadrul Axei prioritare 2 „Modernizarea si dezvoltarea infrastructurii nationale de transport in scopul dezvoltarii unui sistem de transport durabil” in perioada 2007-2013.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 94