Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Primaria Bacau se numara printre autoritatile care au atras cela mai multe fonduri UE in 2006

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a anuntat miercuri, 21 noeimebrie, la Bacau, decizia Guvernului de a sustine proiectul de modernizare a pistei aeroportului din Bacau, acest proiect putand sa fie finantat in anul 2008, intrucat exista deja studiul de fezabilitate.

Primul-ministru, aflat intr-o vizita de lucru in Bacau, a vizitat societatea „Aerostar” si a apreciat modul in care a evoluat aceasta dupa privatizare.

„Orice economie puternica se bazeaza pe niste campioni ai industriei, firme cu forta, locomotive in economie, care contribuie si la dezvoltarea IMM-urilor. Este de datoria mea, ca prim-ministru, sa promovez acesti campioni ai industriei romanesti. „Aerostar” are o astfel de sansa” , a spus primul-ministru.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a participat si la inaugurarea lucrarilor la noul spital municipal, aratand ca Guvernul a sprijinit Primaria pentru realizarea acestei investitii, in urma careia locuitorii municipiului Bacau, dar si cei din judet, vor beneficia de servicii medicale de calitate. Primul-ministru a precizat ca intre proiectele de infrastructura, sprijinite de Guvern in judetul Bacau, se numara modernizarea sistemului de termoficare, proiect de aproximativ 300 miliarde lei, soseaua de centura a municipiului Bacau- 2800 miliarde lei, podul de la ªerbanesti - 345 miliarde lei. De asemenea, Guvernul a alocat judetului Bacau aproximativ 900 miliarde lei pentru infrastructura din invatamant si peste 1.200 miliarde lei pentru infrastructura rurala, in baza Ordonantei nr. 7.

„Am alocat aceste fonduri in cadrul efortului pe care il facem pentru modernizarea Romaniei”, a spus primul-ministru, mentionand faptul ca Primaria Bacau se numara intre autoritatile locale care au atras cele mai multe proiecte finantate din fonduri europene in 2006 - aproximativ 100 milioane euro.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 51