Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Gestionarea fluxurilor migratoare pe termen lung: un nou parteneriat intre Comisie si orasele europene

Comisarul pentru politica regionala Corina Cretu si comisarul pentru migratie, afaceri interne si cetatenie Dimitris Avramopoulos s-au intalnit  cu primarii, viceprimarii si reprezentantii politici ai mai multor orase europene, printre care Amsterdam, Atena, Barcelona, ​​Berlin si Paris, la o masa rotunda pe tema ,,Cum sa consolidam integrarea migrantilor in orase? ".

"Integrarea se va afla din ce in ce mai mult in centrul modului in care gestionam migratia; suntem doar la inceput", a declarat comisarul Cretu. "Vom sprijini pe deplin orasele si autoritatile locale in eforturile lor de a integra migrantii. Activitatea tehnica a inceput deja cu un "parteneriat" dedicat in totalitate integrarii migrantilor, recent creat in cadrul Agendei urbane a UE. Intalnirea noastra arata ca suntem cu totii angajati, la nivel politic, in gasirea de solutii inovatoare impreuna."

Comisarul Avramopoulos a declarat, la randul sau: ,,Orasele sunt in prima linie in integrarea migrantilor in Europa. Odata cu criza refugiatilor, munca lor a devenit si mai importanta. Pentru a se asigura ca toate persoanele sosite recent pot sa faca parte pe deplin din societatea noastra, succesul integrarii este esential. Pentru a atinge acest obiectiv trebuie sa lucram impreuna si sa ne coordonam eforturile. Orasele europene sunt cele care trebuie sa fie in centrul acestui proces. Comisia este pregatita sa ajute si sa sprijine statele membre si orasele in eforturile lor, cu resurse financiare suplimentare, consiliere si asistenta adaptate nevoilor lor."

Vor urma alte intalniri, pana la sfarsitul acestui an si inceputul lui 2017, in vederea realizarii unui bilant.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Vizualizări: 113