Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pentru sprijinirea aplicantilor SAPARD, prefectura Neamt a infiintat un Birou de Suport Tehnic

Pentru sprijinirea aplicantilor programului SAPARD din judet, prefectul Toader Mocanu a infiintat, prin Ordinul nr. 326/ 2007, Biroului de Suport Tehnic pe langa Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Biroul este format din reprezentantii institutiilor care acorda avizele necesare la depunerea unui proiect de finantare in cadrul acestui programului: Autoritatea de Sanatate Publica, Agentia de Protectie a Mediului, Directia Sanitar- Veterinara, Inspectoratul Judetean pentru Situatii de Urgenta si Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit.

Membrii biroului se vor intalni saptamanal si vor acorda consultanta aplicantilor programului SAPARD si, in perspectiva, a celor pentru obtinerea avizelor si autorizatiilor necesare Fondului European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (FEADR).

Necesitatea infiintarii acestui birou a fost subliniata in cadrul intalnirii pe care prefectul a avut-o saptamana trecuta cu reprezentantii acestor institutii pentru gasirea unor metode lucru care sa simplifice procedurile administrative de avizare a proiectelor de finantare Sapard. Proiectele se depun la Oficiul Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit, structura care asigura derularea Programului SAPARD si care va asigura implementarea FEADR.

„in cadrul intalnirii am cerut institutiilor implicate operativitate si sprijinirea aplicantilor, prin acordarea unor informatii complete despre procedurile pe care le au de urmat. Iar, in cazul in care nu acorda avizele, sa explice oamenilor ce au de facut pentru obtinerea acestuia„ a precizat prefectul Toader Mocanu.

in judetul Neamt, la Oficiul Judetean de Plati pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala in acest an au fost depuse 174 cereri de finantare dintre care: 70 pentru investitii in exploatatii agricole, 50 pentru pensiuni agro-turistice, 38 pentru infrastructura locala , 11 pentru procesare produse vegetale si animale si 5 pe silvicultura.

Suma contractata este de 229, 60 milioane lei din care s-au facut deja plati in valoare de 159,51 milioane lei.

Sursa: Prefectura judetului NEAMT

Vizualizări: 64