Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Programul National Apicol 2017-2019 va fi transmis in martie pentru aprobarea Comisiei Europene

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a avut luni, 22 februarie 2016, o intalnire de lucru cu reprezentantii crescatorilor de albine. Principalul subiect de discutie a fost proiectul Programului National Apicol 2017-2019, care va fi trimis in cursul lunii martie, pentru aprobare la Comisia Europeana.

In acest sens, ministrul Achim Irimescu a deschis sedinta si a precizat ca isi doreste sa rezulte un program agreat cu reprezentantii sectorului,care sa corespunda cerintelor acestora cat mai fidel: „Tin foarte mult la o discutie constructiva si incercam sa preluam recomandarile dvs. Eu insumi sunt un mare consumator de miere de albine si cred ca sta in puterea noastra sa valorificam productia cat mai bine dar, in acelasi timp, sa si educam romanii sa consume miere de calitate si astfel sa reusim sa crestem consumul de miere in Romania”, a subliniat ministrul.

Discutiile s-au axat pe modul de decontare a cheltuielilor prin PNA si conditiile de eligibilitate pentru a beneficia de sprijinul oferit prin intermediul acestui program, imbunatatirea calitatii produselor in vederea unei mai bune valorificari a produselor pe piata, masuri de asistenta pentru repopularea septelului apicol etc.

Programul National Apicol 2017-2019 se adreseaza atat apicultorilor care detin pana la 75 familii de albine cat si celor care detin peste 75 familii de albine (cu conditii diferite de eligibilitate) si vizeaza masuri precum achizitia de medicamente, de familii de albine, de matci ori de utilaje pentru apicultori etc.

Sursa: MADR

Vizualizări: 183