Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In aprilie va avea loc Congresul European al Autoritatilor Locale

Institutul pentru Studii Estice, organizator al Forumului Economic de la Krynica, a anuntat lansarea celei de-a 2-a editii a Congresului European pentru Autoritatile Locale care se va desfasura in perioada 5 - 6 aprilie, la Cracovia. Evenimentul reprezinta o oportunitate pentru autoritatile locale din Polonia si Europa Centrala de a impartasi noi experiente si contacte si de a aborda modalitati de crestere a eficientei utilizarii fondurilor structurale ale UE.

Congresul European al Autoritatilor Locale este locul potrivit pentru a cauta cele mai eficiente solutii si modele de cooperare intre regiuni, orase, comune. Vorbind despre regiuni, devine cruciala, in contextul alocarii resurselor in noua UE financiara, o strategie pentru perioada 2014-2020. Cea mai importanta provocare cu care se confrunta autoritatile locale este utilizarea eficienta a fondurilor europene, mentinand in acelasi timp disciplina bugetara.
In acest an este anuntata la Congres participarea a peste 1200 de persoane din elita regionala, oficiali guvernamentali si jurnalisti din toata Europa.

Programul va avea ca obiectiv tematic principal “Guvernul Local Astazi - Oameni, Cooperare, Inovare”, dar va fi axat si pe alte 7 piese tematice, cu peste 50 de evenimente: blocuri tematice, panel de discutii, ateliere de lucru, conferinte, prezentari si receptii. Subiectele se vor concentra pe finantarile europene din domeniile protectiei mediului, invatamant, transporturi, turism, cultura, din zona inovarii, respectiv, zone urbane si rurale inteligente, viitorul industriilor creative, parcuri tehnologice si clustere.

Mesajul general care va insoti dezbaterile este acela ca guvernele locale moderne trebuie sa faca fata noilor provocari. Spatiul urban este un spatiu social si nu e suficient sa ne gandim la asta in termeni de peisaj. Revitalizarea si rearanjarea urbana si rurala, crearea unor zone de dezvoltare au rolul de-a inspira si motiva cetatenii, de-a le oferi un sentiment de satisfactie si de securitate.

Unul dintre cele mai importante evenimente din Europa Centrala care abordeaza politicile regionale si locale, Congresul European al Autoritatilor Locale, va incerca sa raspunda initiativelor de dezvoltare regionala, in incercarea de-a gasi solutii viabile pentru utilizarea banilor publici in beneficiul comunitatilor.

De aceea, prezenta la eveniment a autoritatilor publice locale din Regiunea de Nord-Est este o oportunitate de a schimba idei, experiente si de a crea parteneriate care sa duca la revitalizarea si reamenajarea spatiului urban, combinand traditia cu solutiile moderne.

Pentru detalii privind programul evenimentului, precum si formularul de inregistrare click aici.

Sursa: ADR Nord Est

Vizualizări: 157