Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

5,5 milioane de euro pentru proiecte de sanatate destinate migrantilor

Comisia Europeana a decis acordarea unui sprijin, in valoare totala de 5,5 milioane de euro, pentru patru proiecte ce au in vedere provocarile legate de starea de sanatate a migrantilor in statele membre cel mai afectate de criza refugiatilor.

Organizatia Internationala pentru Migratie (OIM) va primi finantare nerambursabila pentru a realiza un sistem pilot de dosare medicale, care sa permita reconstruirea istoriei medicale a migrantilor si evaluarea nevoilor lor in termeni de sanatate. Celelalte trei proiecte – puse in practica de organizatia "Médecins du Monde", autoritati regionale si mediul academic – au in vedere furnizarea de sprijin imediat statelor membre in domenii precum orientari si protocoale clinice, instrumente de comunicare si limbaj, constructie institutionala (inclusiv formare). Proiectele vor fi finantate prin Programul european pentru sanatate.

Unul dintre proiecte, cu un buget de peste 0,5 milioane de euro, vizeaza Romania, ca tara de prima destinatie sau tranzit, alaturi de Bulgaria, Croatia, Grecia, Ungaria, Italia, Slovacia si Slovenia, precum si Austria, Belgia, Danemarca, Franta, Germania, Malta, Suedia, Olanda (ca tari de destinatie finala traditionale) si Portugalia, Polonia si Spania (ca noi tari de destinatie finala). Beneficiarii finali vor fi solicitantii de azil inregistrati sau neinregistrati si alte persoane migrante, iar beneficiarii directi includ sistemele de sanatate ale fiecarui stat membru si personalul din acest sector.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene

Vizualizări: 98