Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Obiectivul Ministerul Fondurilor Europene pentru 2016: Sprijinirea beneficiarilor de proiecte finantate prin fonduri europene

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a organizat ieri, 22 decembrie 2015, o conferinta de presa pentru prezentarea activitatii desfasurate de la preluarea mandatului de catre doamna ministru Aura Raducu si a obiectivelor stabilite pentru anul 2016, prima dintr-o serie de intalniri care se vor organiza lunar.

Viziunea prezentata de ministrul fondurilor europene o reprezinta crearea unui sistem de management al programelor operationale finantate din fonduri europene clar, transparent si accesibil beneficiarilor, in asa fel incat sa se obtina proiecte cu un impact real asupra dezvoltarii economice si sociale a Romaniei.

Obiectivele stabilite de MFE pentru anul 2016 constau in indeplinirea conditionalitatilor ex-ante pentru atragerea fondurilor europene in perioada de programare 2014 – 2020, transparenta totala a implementarii Programelor si proiectelor europene, sprijinirea Beneficiarilor de proiecte finantate prin fonduri europene, accelerarea implementarii programelor finantate din fonduri ESI 2014-2020 si nu in ultimul rand inchiderea programelor operationale aferente perioadei 2007-2013.

In acest scop a fost realizat MySMIS 2014, sistem electronic care vine in sprijinul beneficiarilor si care asigura colectarea in totalitate a informatiilor referitoare la proiectele finantate din fondurile ESI, beneficiarii putand transmite prin acesta datele necesare sistemului de gestiune si control al programelor operationale.

Abordand perioada de programare 2014-2020, doamna ministru a prezentat stadiul lansarilor de apeluri de proiecte pe programele operationale finantate. Pentru a gestiona fondurile europene nerambursabile, in primul semestru al anului 2016 Ministerul Fondurilor Europene va finaliza toti pasii necesari procesului de acreditare pentru autoritatile implicate in sistemul de gestionare al fondurilor ESI 2014-2020.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 317