Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

AFIR efectueaza ultimele plati prin PNDR 2007-2013

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale va efectua in urmatoarea perioada ultimele plati aferente Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007 – 2013.

Astfel, pana la sfarsitul acestui an, expertii din cadrul Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) vor analiza toate cererile de plata depuse de catre beneficiarii Programului National pentru Dezvoltare Rurala 2007 – 2013 (PNDR 2013) in vederea aprobarii, efectuarii platii acestora pana in decembrie 2015 si transmiterii pentru decontarea cheltuielilor catre Comisia Europeana.

Pentru a creste gradul de absorbtie si in speta pentru a reduce nivelul dezangajarilor, conducerea AFIR a stabilit un plan cu actiuni concrete care este implementat in aceasta perioada.

„Din fericire, sunt inca destule lucruri care se pot face acum, in aceste ultime doua saptamani, pentru a pierde cat mai putin din cei peste 800 de milioane de euro ramasi de platit pentru a atinge o absorbtie cat mai aproape de 100%.

Ne vom concentra in acest sens pe suplimentarea numarului de proiecte contractate in cadrul Masurilor 322 si 125. Este vorba de proiectele ce au fost reevaluate si de la care se asteapta decontarea primei cereri de plata sau a avansului pana la finalul acestei luni. Totodata, se va lucra la foc continuu pentru a incarca in sistem un numar cat mai mare de cereri de plata. In plus, sunt analizate punctual contractele de finantare incheiate prin PNDR 2013 aferente masurilor de investitii care fac obiectul tranzitiei pentru finantare prin actualul Program. Toate acestea nu se pot face decat cu o mobilizare extraordinara a expertilor din Agentie. Mai mult, vom suplini lipsa de personal din teritoriu prin delegari temporare, pentru a face fata acestui varf de sarcina si pentru a permite o angajare a intregii capacitati a Agentiei pentru decontarea tuturor cererilor de plata”
, a declarat Andras SZAKAL, Directorul General al AFIR.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 160