Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

SOS POSDRU- Minimis: Scrisoare deschisa adresata autoritatilor privind intarzierile in virarea ajutorului de minimis pe DMI 6.1. si DMI 3.1.

Structural Consulting™ Group si portalul www.fonduri-structurale.ro au transmis astazi, 24 noiembrie 2015, o scrisoare deschisa catre prim-ministrul Romaniei, domnul Dacian Ciolos, ministrul Fondurilor Europene, doamna Aura Raducu, si directorul AM POSDRU, domnul Vladimir Rovintescu privind intarzierile in virarea sumelor aferente ajutorului de minimis pe POSDRU – 6.1. Economie sociala si 3.1. Romania Start-up si efectele dramatice pe care acestea le au asupra firmelor start-up si structurilor de economie sociala.

In perioada 27 octombrie – 21 noiembrie 2015, Structural Consulting™ Group si www.fonduri-structurale.ro au realizat un sondaj de opinie, „SOS POSDRU - Minimis!”, la care au participat 85 de respondenti: firme start-up, structuri de economie sociala, precum si beneficiari si parteneri in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013.

Conform informatiilor colectate, se inregistreaza intarzieri majore in virarea transelor de ajutor de minimis, iar firmele start-up si SES-urile sunt in prag de incapacitate de plata, cele mai multe dintre ele epuizand deja toate sursele alternative de finantare alocate afacerii in asteptarea finantarii nerambursabile.

In numele tuturor structurilor de economie sociala, firmelor start-up beneficiare de ajutor de minimis in cadrul POSDRU CPP 168, 173 si 176, precum si organizatiilor care implementeaza in calitate de beneficiari si parteneri proiecte pe aceste cereri de propuneri de proiecte, www.fonduri-structurale.ro si Structural Consulting™ Group au solicitat prin scrisoarea deschisa:

  • procesarea cu celeritate de catre OIR-uri a tuturor cererilor de plata depuse de beneficiarii POSDRU prin care s-a solicitat ajutor de minimis pe DMI 6.1. si DMI 3.1.,
  • transmiterea rapida de catre OIR-uri catre AM a cererilor deja procesate si aprobate,
  • inregistrarea si ordonantarea la plata cu maxima celeritate a cererilor primite la nivelul AM POSDRU,
  • efectuarea pana pe 27 noiembrie 2015 a tuturor platilor aferente componentei/transelor de ajutor de minimis aprobate.

Pentru a consulta textul integral al Scrisorii deschise, click aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 189