Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Societatea civila cere noului prim-ministru o reala amnistie fiscala a beneficiarilor POSDRU

Intr-o scrisoare deschisa adresata domnului Dacian Ciolos la sfarsitul saptamanii trecute, reprezentantii mai multor ONG-uri, firme si institutii care au accesat si implementat proiecte POSDRU trag un semnal de alarma asupra situatiei critice in care se afla beneficiarii din cauza datoriilor acumulate la bugetul de stat.

In cuprinsul scrisorii se atrage atentia asupra faptului ca „in acest moment, la sfarsitul exercitiului financiar 2007 – 2013, aproape ca nu exista proiect si beneficiar/partener care sa nu inregistreze dificultati financiare ca urmare a functionarii defectuoase a mecanismului cererilor de rambursare/de plata”, precum si asupra faptului ca „Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 50/2013 privind reglementarea unor masuri fiscale nu a fost corelata cu realitatea concreta din teren si nu a reusit sa scuteasca efectiv penalizarile cauzate de intarzieri”.

In scrisoare sunt amintite, punctual, si cauzele situatiei prezentate:

  • Reducerea prefinantarii la 10 % de la 40% (asa cum a fusese prevazuta initial in contract) prin prin decizia 53/13.12.2010;
  • Acordarea cu intarziere a prefinantarii;
  • Intarzieri in rambursarea cererilor de rambursare si in efectuarea platilor aferente cererilor de plata, nerespectandu-se astfel termenele prevazute in contract si in instructiunile AMPOSDRU.

Pentru a consulta textul integral al scrisorii, click aici.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 106