Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Noi prevederi legate de rambursarea TVA in cadrul proiectelor finantate din instrumente structurale

La inceputul lunii octombrie a intrat in vigoare Ordinul Ministrului Fondurilor Europene Nr. 2690/23.09.2015. Conform documentului, „Beneficiarii de finantare din instrumente structurale au obligatia depunerii la autoritatea de management sau la organismul intermediar, odata cu cererea de rambursare, a declaratiei pe propria raspundere privind nedeductibilitatea taxei pe valoare adaugata aferenta cheltuielilor efectuate in cadrul proiectului finantat din instrumente structurale. Declaratia trebuie sa fie certificata de organul fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.”.

Ordinul 2690 abroga prevederile Ordinului 1147/2014 care stipula faptul ca „La depunerea cererii de rambursare, (…), beneficiarii de finantare din instrumente structurale care, in contractul de finantare, sunt identificati ca persoane juridice inregistrate in scopuri de TVA (…) au obligatia depunerii unei declaratii pe propria raspundere privind nedeductibilitatea taxei pe valoarea adaugata aferente cheltuielilor eligibile cuprinse in cererea de rambursare, certificata de organul fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala."

Noul ordin nu mai face distinctie intre persoanele juridice inregistrate in scopuri TVA si cele neinregistrate in scopuri TVA, ceea ce determina ca foarte multe organizatii care timp de un an nu au mai depus astfel de documente sa reia drumul catre ANAF.

Descarca Ordinul 2690/23.09.2015

Raluca Preluca,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 453