Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un nou program de master pe piata educationala din Romania!


De peste un deceniu, există o veritabilă modă a proiectelor, apărută și dezvoltată odată cu dezvoltarea firmelor din industria IT&C și de politicile europene de finanțare prin proiecte. O modă, de obicei, vine și trece - nu este însă cazul și în această situație. Trebuie să recunoaștem: proiectele sunt aici și vor continua să rămână în viața organizațiilor - pentru că și-au dovedit eficiența și nu există organizație în care să nu se implementeze proiecte!

Și totuși, administrarea corectă a proiectelor, în context global, poate fi dificilă. Ca răspuns la asemenea situații, marile firme au dezvoltat, deja, de mai mulți ani, o nouă funcție: manager de program, adică persoana responsabilă cu managementul coordonat al unui grup de proiecte, astfel fiind atinse obiectivele strategice ale organizației.

Cum te formezi ca manager de program? De obicei, prin educație formală în domeniul managementului, al managementului de proiect și, apoi, prin experiență. Începând însă cu anul 2015, managementul de program este calificare recunoscută și predată pentru prima oară în România într-un masterat dedicat, la SNSPA. Noul program de masterat este rezultatul direct al activităților derulate în cadrul proiectului POSDRU/156/1.2/G/140627 „Educaţie universitară competitivă în domeniul managementului de program” derulat de SNSPA împreună cu European Project Consulting (edu.eupc.ro, www.eupc.ro) și Roland Gareis Consulting - Austria (ww.rolandgareis.com), având un plan de învățământ practic, cu materii adaptate nevoilor marilor companii sau autorităților publice.

Pentru a face cunoscute obiectivele și oportunitățile oferite de proiectul „Educaţie universitară competitivă în domeniul managementului de program”, în perioada 27-28 octombrie 2015, Școala Națională de Studii Politice și Administrative organizează evenimentul „Zilele Porților Deschise”, eveniment ce va debuta cu o conferință susținută de speakeri internaționali și practicieni, în prezența a peste 200 de studenți și profesori. În data de 28 octombrie 2015, 45 de studenți vor putea participa la 3 workshop-uri susținute de echipa de formatori din cadrul proiectului, subiectele abordate fiind legate de aplicații practice în planificarea programelor, gestionarea potențialului uman în programe și cum să elaborăm o lucrare de master de succes.

O data cu finalizarea proiectului, în data de 4 noiembrie 2015, SNSPA, împreună cu partenerii săi, va organiza Conferința de încheiere a proiectului, scopul acesteia fiind de a analiza gradul de atingere a obiectivelor propuse prin proiect și direcțiile de dezvoltare viitoare.

Mai multe detalii pe www.facultateademanagement.ro/courses/programs-and-investments-management/ și www.managementul-programelor.ro


Vizualizări: 133