Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2,2 miliarde de euro pentru programul Erasmus+ in 2016

Comisia Europeana a anuntat marti, 20 octombrie, ca programul Erasmus + va beneficia in 2016 de un buget in valoare de 2,2 miliarde de euro. Acesti bani sunt destinati finantarii de oportunitati pentru aproximativ 600.000 de tineri care vor participa la programe internationale de educatie, formare, voluntariat si schimburi de experienta. De asemenea, aproximativ 200.000 de profesori, educatori si reprezentanti ai tinerilor vor beneficia de oportunitati suplimentare pentru a-si continua dezvoltarea profesionala.

Comisarul european pentru educatie, cultura, tineret si sport, Tibor Navracsics, a declarat: "Programul Erasmus+ ofera oportunitati incredibile pentru o gama larga de oameni si proiecte – schimburi de experienta pentru studenti si profesori, actiuni ale tinerilor, stagii, activitati sportive sau proiecte care le combina pe toate acestea si multe altele. Sunt mandru ca vom avea 2,2 miliarde de euro in 2016 pentru sprijinirea a mii de idei extraordinare, care vor ajuta la crearea unei atmosfere mai deschise in salile de clasa, vor sprijini creativitatea tinerilor si ne vor ajuta la construirea unei societati mai tolerante."

Context
In 2016, programul Erasmus+ se concentreaza asupra sustinerii proiectelor concepute pentru cresterea nivelului de incluziune in sistemele de educatie si formare, pentru promovarea diversitatii tot mai mari din salile de clasa din Europa si pentru combaterea riscului de radicalizare a tinerilor.

Institutiile si persoanele interesate de participarea in program sunt invitate sa consulte Apelul general pentru propuneri (2016) si Ghidul programului.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 163