Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Comisia Europeana a rambursat Romaniei 483 milioane euro in cadrul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane

Ministerul Fondurilor Europene (MFE) a anuntat ca Romania a incasat suma de 483 milioane euro aferenta rambursarii de catre Comisia Europeana a cheltuielilor efectuate in cadrul proiectelor europene finantate prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007-2013.

Decizia vine in urma indeplinirii de catre Autoritatea de Management pentru POSDRU, din cadrul Directiei Generale Programe Capital Uman (MFE), a tuturor recomandarilor si cerintelor Comisiei Europene, precum si a respectarii angajamentului luat de a opera modificari in sistemul de management si control.

”Ministerul Fondurilor Europene impreuna cu Guvernul Romaniei continua eforturile de sprijinire a beneficiarilor in implementarea proiectelor, de verificare si validare a cererilor de plata si de rambursare. Cele 483 milioane de euro incasate pentru Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane reprezinta o confirmare ca eforturile depuse de autoritatile romane au rezultatele asteptate, contribuind astfel la atingerea tintelor de absorbtie pentru exercitiul financiar 2007-2013”, a precizat ministrul fondurilor europene, Marius Nica.

Pentru deblocarea platilor pe POSDRU 2007-2013, masura decisa de Comisia Europeana la inceputul lunii septembrie, AM POSDRU si organismele intermediare au verificat 1.250 de proiecte aflate in curs de implementare.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 104