Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Resursele de apa geotermala vor fi utilizate pentru termoficarea Spitalului din Balotesti, Ilfov

Saptamana trecuta a avut loc lansarea proiectului „Valorificarea resurselor de apa geotermala pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgenta Prof.Dr.Agrippa Ionescu, localitatea Balotesti, judetul Ilfov" in prezenta reprezentantilor Ministerului Fondurilor Europene, cei ai Administratiei Fondului de Mediu si ai Consiliului Judetean Ilfov, dar si in prezenta doamnei Consul Onorific al Islandei.

Proiectul are ca scop valorificarea resurselor de apa geotermala din Perimetrul Balotesti pentru termoficarea Spitalului Clinic de Urgenta „Prof. Dr.Agrippa Ionescu", amplasat in comuna Balotesti, folosind tehnologia islandeza.

Unul din principalele obiective specifice il reprezinta imbunatatirea conditiilor de trai al celor 300 de angajati ai spitalului si al celor 260 de pacienti tratati in regim de internare care beneficiaza de serviciile spitalului „Prof. Dr. Agrippa Ionescu", prin utilizarea apei geotermale ca agent termic si apa calda de consum.

Valoarea totala a proiectului este de 9.732.546 lei, din care valoarea contributiei SEE este de 6.556.533,65 lei (85%), iar contributia de la bugetul de stat (Fondul pentru Mediu) este de 1.157.035,35 lei (15%). Termenul de finalizare a proiectului este 30.04.2016.

Sursa: www.asistentasee.fonduri-ue.ro

Vizualizări: 252