Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

ASE Bucuresti deruleaza proiectul “UNIVERSITARIA – scoala de didactica universitara si cercetare stiintifica avansata”


Academia de Studii Economice din Bucuresti in calitate de Partener 1 deruleaza proiectul: POSDRU/157/1.3/S/135590 „UNIVERSITARIA-scoala de didactica universitara si cercetare stiintifica avansata”, in perioada mai 2014 – septembrie 2015.

Proiectul este implementat cu Universitatea de Vest din Timisoara in calitate de Solicitant si Academia de Studii Economice din Bucuresti (P1), Universitatea Lucian Blaga din Sibiu (P2), London Metropolitan University (P3), Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, A Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii (UEFISCDI) (P4), Institutul de Stiinte ale Educatiei (P5).

Obiectivul general al proiectului il constituie cresterea calitatii pregatirii profesionale a cadrelor didactice universitare prin furnizarea catre acestea a unui program specific de formare care sa stimuleze dezvoltarea, acceptarea si adoptarea in randul universitarilor romani a unor valori specifice unei culturi de grup profesionale orientate spre performanta de nivel international prin doua directii strategice de formare, prima de didactica si psihopedagogie universitara si cea de a doua de cercetare stiintifica avansata.

In perioada mai - septembrie 2015 se organizeaza sesiuni de formare pentru 179 de cadre didactice (persoane din grupul tinta). Programul de formare, acreditat, cuprinde 2 module de studii cu predare in limba engleza, cursuri sustinute de formatori internationali.

MODULUL I - Modul de didactica si psihopedagogie universitara

Managementul grupului de studenti
Metode moderne de invatamant in activitatile de curs si seminar
Elaborarea materialelor didactice specifice educatiei universitare
Proiectarea curriculara a procesului de invatamant de nivel universitar

MODULUL II - Modul de cercetare stiintifica avansata
Deontologia cercetarii si logica discursului stiintific
Vizibilitatea internationala a produselor cercetarii - revistele cotate ISI
Managementul proiectelor si granturilor de cercetare
Metode de cercetare si interpretarea statistica a datelor

Vizualizări: 299