Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Se prelungeste termenul de depunere a dosarelor pentru contractarea de imprumuturi de catre UAT-uri pentru finantarea corectiilor sau pentru cofinantarea proiectelor

Guvernul a aprobat astazi o Ordonanta prin care se proroga, de la 31 iulie 2015 la 1 octombrie 2015, termenul de depunere a dosarelor pentru contractarea de catre unitatile administrativ-teritoriale a unor imprumuturi din venituri din privatizare. Este vorba despre imprumuturi in limita sumei de 400 milioane de lei solicitate in temeiul OUG nr. 2/2015 pentru finantarea corectiilor financiare aplicate proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile si/sau pentru asigurarea cofinantarii proiectelor finantate din programele nationale.

Aceste imprumuturi se acorda in conditii foarte avantajoase, ceea ce a facut ca autoritatile de management ale programelor operationale sa primeasca un numar foarte mare de solicitari pentru eliberarea documentelor justificative necesare unitatilor administrativ-teritoriale. Prelungirea timpului necesar pentru intocmirea si depunerea documentatiilor la directiile generale regionale ale finantelor publice si pentru inaintarea acestora la Comisia de autorizare a imprumuturilor locale a impus prorogarea termenului de depunere a dosarelor. Pe cale de consecinta, actul normativ modifica si termenul de analiza a solicitarilor de catre Comisia de autorizare a imprumuturilor locale, de la 15 august 2015 la 15 octombrie 2015.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 155