Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Marius Nica: „Romania va avea aprobate in luna iulie toate programele operationale pentru exercitiul 2014-2020”

In cadrul Conferintei Fondurilor Europene cu tema „Eficientizarea absorbtiei, solutie pentru cresterea economica” care a avut loc la Bucuresti in ziua de 22 iunie, ministrul fondurilor europene, Marius Nica, a prezentat angajamentul sau de a avea ridicate la incepatul lunii august toate intreruperile de plati pentru cele 3 programe: POSCCE, POSDRU si POS Mediu.

Evenimentul a fost organizat de Grupul de Presa BURSA, iar Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro www.proiecte-structurale.ro este partener media.

Pentru exercitiul 2014-2020 au mai ramas de aprobat doar Programul Operational Regional si Programul Operational Infrastructura Mare. In stadiul actual, MFE a finalizat negocierile cu CE pt POIM, estimand aprobarea acestuia pana in 15 iulie. Practic, la nivelul lunii iulie, Romania va avea toate programele aprobate, cu exceptia celui de pescuit, si va spun: nu exista nicio scuza dacă in 2020 nu avem un grad de absorbtie de 100%, fiindca pornim cu acelasi start cu toate statele Uniunii Europene” a declarat Marius Nica.

De asemenea, MFE si INS lucreaza la stabilirea unor standarde de cost, astfel incat beneficiarii care se incadreaza in aceste standarde sa nu mai fie obligati sa aduca documente justificative pentru achizitiile realizate. O alta procedura vizeaza sistemul electronic de implementare a proiectelor, care se afla inca in testare interna la nivelul ministerului.

Prezent la eveniment, secretarul de stat al MADR, George Turtoi, este inca optimist in ceea ce priveste prelungirea cu 6 luni a PNDR 2007-2013, desi toate cele 17 cereri de modificare, inclusiv a Romaniei, au fost respinse. „In continuare purtam tratative cu ei, pentru ca pana in septembrie, daca se reuseste sa fie convinsa Comisia Europeana, totusi se poate modifica legislatia si se poate prelungi partea de plata cu sase luni”.

Teodora Fulga
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 81