Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondurile structurale pentru sectorul IT&C, promovate in Maramures

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a participat, vineri, 26 octombrie a.c., la Baia Mare, la cea de-a VII-a editie a Conferintei “IT&C - 2007”, organizata de Centrul de Instruire si Marketing al Camerei de Comert si Industrie Maramures.

Cu acest prilej, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei le-a vorbit participantilor despre necesitatea accesarii de fonduri structurale pentru dezvoltarea Societatii Informationale, obiectiv prioritar, prevazut in Programul de Guvernare, in conformitate cu Agenda Lisabona si cu Strategia i2010.

“Noile tehnologii stimuleaza dezvoltarea sectorului productiv de bunuri si servicii, a unui mediu de e-business sigur si dinamic, prin cresterea accesului la noi piete. Prin utilizarea de mijloace electronice se obtine scaderea costurilor de productie si de desfacere si se creeaza un acces cat mai facil al cetatenilor la produse si servicii de calitate, a declarat Iuliu Winkler.

De altfel, doi experti din cadrul MCTI, au prezentat participantilor Ghidul Solicitantului si fondurile structurale din Axa prioritara III - tehnologia informatiei si comunicatiilor pentru sectoarele privat si public, raspunzand intrebarilor din domeniu.

Ministrul a anuntat faptul ca cinci localitati din judetul Maramures, incluse in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, coordonat de MCTI, vor beneficia pana la sfarsitul anului 2007 de conexiune la Internet broadband.

in cele trei comune - Vima Mica, Arinis, Poienile Izei - si doua orase sub 30.000 de locuitori - Borsa, Tautii-Magheraus - vor fi instalate Retele Electronice Locale (RECL). Acestea vor informatiza sediul primariei, al scolii gimnaziale, al bibliotecii publice si al Punctului de Acces Public la Informatie. Costul echipamentelor de tehnologia informatiei si comunicatii cu care vor fi dotate comunitatile din judetul Maramures este de 481.426 USD, incluzand si instalarea acestora si trainingul angajatilor RECL, respectiv managerul si administratorul IT.

Ministrul Iuliu Winkler a avut o intalnire cu Gyöngyke Bondi, prefectul judetului Maramures, Marinel Kovacs, presedintele Consiliului Judetean si cu Cristian Anghel, primarul municipiului Baia-Mare, discutand in principal despre problemele locale privind infrastructura din comunicatii.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 82