Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Facilitati de la CE pentru studentii romani care vor sa urmeze un curs de Master in Spania

Studentii romani care doresc sa urmeze un curs de Master in Spania pot beneficia de imprumuturi, garantate de Comisia Europeana prin programul Erasmus+, in cadrul acordului semnat de MicroBank si Fondul European de Investitii (FEI).

Acest prim acord, cu o valoare totala de 30 de milioane de euro, va oferi sprijin financiar studentilor din Spania care urmeaza studii de masterat intr-una dintre cele 33 de tari incluse in programul Erasmus+ sau studentilor din tarile respective care pleaca la masterat in Spania.

Studentii pot primi un imprumut de pana la 12.000 de euro pentru un masterat de un an si de maximum 18.000 de euro pentru un curs cu durata de doi ani. Imprumuturile vor fi oferite in conditii avantajoase, respectiv nu vor fi solicitate garantii din partea studentilor sau a parintilor, rata dobanzii va fi una rentabila si va exista o optiune de rambursare cu intarziere.

In viitor, toti studentii care beneficiaza de un grant, bursa sau imprumut Erasmus+ vor putea beneficia de sprijin si consiliere din partea noii Asociatii a studentilor si fostilor studenti Erasmus+ (Erasmus+ Student and Alumni Association - ESAA), care s-a lansat in data de 12 iunie. Noua asociatie, care va reprezenta peste 3 milioane de studenti Erasmus+ pana in 2020, va reuni patru asociatii existente si retelele lor locale [Asociatia studentilor si fostilor studenti Erasmus Mundus, Reteaua studentilor Erasmus, garagErasmus (gE) si reteaua OCEANS].

Context

Sistemul de garantare a imprumuturilor Erasmus+ pentru masterat a fost lansat la inceputul acestui an de Comisia Europeana si de FEI printr-o invitatie de aderare adresata bancilor. Sistemul va primi peste 500 de milioane de euro de la bugetul programului Erasmus+, suma care va contribui la strangerea unui fond de imprumuturi de pana la 3 miliarde de euro destinat tinerelor talente ale Europei.

In total, sistemul vizeaza sa sprijine 200.000 de studenti care doresc sa obtina o diploma de Master in strainatate.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 205