Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fermierii care nu respecta normele privind ecoconditionalitatea vor fi sanctionati prin reducerea platilor UE

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) a informat ca fermierii solicitanti ai platilor pentru Masura 215 “Bunastarea animalelor” au obligatia de a respecta normele privind ecoconditionalitatea in exploatatiile agricole pe care le administreaza, in temeiul articolului 93 din Regulamentul 1306/2013 privind finantarea, gestionarea si monitorizarea politicii agricole comune implementat in legislatia nationala prin Ordinul MADR/MMAP/ANSVSA nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri in Romania.

In acest sens, pentru verificarea respectarii normelor privind ecoconditionalitatea, in conformitate cu prevederile art. 4 din Ordinul Ministrului Agriculturii nr. 620/2015 privind aprobarea formularului-tip al cererii unice de plata pentru anul 2015 si a modului de aplicare a anumitor cerinte ale masurilor compensatorii de dezvoltare rurala aplicabile in anul 2015 pe terenurile agricole prevazute la art. 33 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 3/2015 pentru aprobarea schemelor de plati care se aplica in agricultura in perioada 2015 - 2020 si pentru modificarea art. 2 din Legea nr. 36/1991 privind societatile agricole si alte forme de asociere in agricultura, pentru anul 2015, solicitantii platilor pentru Masura 215 “Bunastarea animalelor” au obligatia de a completa si depune cererea unica de plata, indiferent daca solicita la plata intreaga suprafata agricola a exploatatiei sau doar o parte a acesteia.

De asemenea, in baza acelorasi prevederi legale, fermierii care solicita plati pentru Masura 215 “Bunastarea animalelor” si nu utilizeaza suprafete agricole, au obligatia de a depune cererea unica de plata, in scopul verificarii respectarii normelor privind ecoconditionalitatea.

Fermierii care nu respecta normele privind ecoconditionalitatea, in baza prevederilor art. 6 din Ordinul MADR/MMAP/ANSVSA nr. 352/636/54/2015 pentru aprobarea normelor privind ecoconditionalitatea in cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru fermieri in Romania, vor fi sanctionati prin reducerea platilor.

Sursa: APIA

Vizualizări: 146