Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POCU 2014-2020: Prima reuniune a Comitetului de Monitorizare

Ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, a participat ieri, 20 mai 2015, la prima reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, alaturi de reprezentantul Comisiei Europene, Aurelio Cecilio (Directia Generala Ocupare, Afaceri Sociale si Incluziune).

In cadrul intalnirii au fost aprobate prin consens Regulamentul de Organizare si Functionare al Comitetului de Monitorizare, metodologia si criteriile folosite pentru selectia operatiunilor (inclusiv pentru proiectele non competitive). De asemenea, a fost prezentat un calendar orientativ pentru lansarea cererilor de propuneri pentru POCU 2014 – 2020, pentru anii 2015 si 2016. www.fonduri-structurale.ro a contactat reprezentatii MFE pentru transmiterea calendarului orientativ prezentat. Vom reveni cu detalii.

„POCU este programul care stabileste prioritatile de interventie ale Romaniei in domeniul ocuparii fortei de munca, al incluziunii sociale si al educatiei pe termen lung. Avand in vedere faptul ca pentru programarea 2014-2020 marea parte a schimbarilor aduse cadrului de implementare a fondurilor europene urmaresc simplificarea procedurilor de finantare, angajamentul Romaniei privind noua perspectiva financiara este acela de a facilita accesul la fondurile europene, mai multi beneficiari fiind astfel incurajati sa pregateasca proiecte pentru utilizarea acestor resurse”
, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

Acesta s-a referit si la consolidarea absorbtiei fondurilor europene si imbunatatirea eficacitatii activitatii functionarilor care gestioneaza aceste fonduri, MFE preluand initiativa dezvoltarii unui sistem de management al performantei angajatilor, care va pune accent pe rezultate si pe calitatea cu care sunt indeplinite anumite functii, in relatie cu gestionarea fondurilor UE.

La randul sau, directorul general al POSDRU, Dragos Iorga, a punctat ca la nivelul MFE se lucreaza la crearea unui mecanism de lucru eficient, prin asigurarea unei corelari mult mai bune intre finantarile acordate in cadrul programelor operationale pentru a facilita o abordare integrata a proiectelor depuse, pentru a raspunde strategiilor de dezvoltare locala si, mai ales, pentru a evita investitiile disparate.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 184