Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvern: Se prelungeste termenul de implementare pentru proiectele finantate in cadrul POSDRU 2007-2013

Guvernul a aprobat pe 6 mai un Memorandum prin care se propun masuri pentru atingerea nivelului preconizat de absorbtie a fondurilor europene destinate Romaniei si pentru a se evita riscul de dezangajare a acestora. Astfel, prin actul amintit se extinde perioada de implementare a unor proiecte pe POSDRU 2007-2013, evitandu-se pierderea unor fonduri nerambursabile importante.

In acest sens, pe baza unor solicitari motivate din partea beneficiarilor, durata de implementare a proiectelor finantate in cadrul cererilor de propuneri lansate in 2013 si 2014 va putea fi prelungita peste durata maxima de implementare prevazuta in Ghidurile Solicitantului – Conditii Specifice, dar nu mai tarziu de 31.12.2015.

Aceasta masura va permite finalizarea, in bune conditii, a unor proiecte importante. In anul 2013, AM POSDRU, in colaborare cu Organismele Intermediare, a lansat 43 de cereri de propuneri de proiecte, in cadrul carora au fost contractate proiecte in valoare de aproximativ un miliard de euro. De asemenea, in 2014, AM POSDRU a lansat cereri de propuneri de proiecte sistemice, care contribuie la atingerea unor obiective strategice in anumite sectoare si care vizeaza grupuri tinta clar delimitate, in scopul indeplinirii recomandarilor specifice de tara, a tintelor nationale in contextul Strategiei Europa 2020, sau pentru implementarea unor obiective de politici asumate legal sau prin strategii sectoriale.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 125