Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Astazi s-a lansat in dezbatere publica Ghidul General POR 2014-2020!

Lansarea in dezbatere publica a Ghidului General pentru POR a avut loc sediul MDRAP in prezenta ministrului Liviu Dragnea. Acesta a precizat faptul ca „practic am incheiat negocierile cu DG Regio pentru POR, iar forma finala a programului va fi trimisa cel mai tarziu pana la finalul saptamanii”.

POR 2014-2020 are ca data estimata de aprobare luna iunie 2015, depunerea proiectelor incepand cu septembrie 2015. Valoarea finantarii totale a POR 2014-2020 este 8.250 mil Euro, reprezentand o crestere cu 76,8% a bugetului gestionat in perioada 2007-2013.

Noul program, structurat pe 12 axe prioritare, va finanta si tipuri noi de investitii printre care se numara: extinderea geografica a sistemului de inregistrare a proprietatilor in cadastru si cartea funciara pentru 793 localitati rurale si investitii in centrele de transfer tehnologic, care ofera servicii suport IMM-urilor din zona cercetare - inovare.

De asemenea, POR va contribui la ITI Delta Dunarii cu 411,7 mil euro si cu 500 mil euro pentru cele 12 judete riverane Dunării cuprinse in strategia SUERD.

Pe langa mentinerea mecanismului cererilor de piata, Ghidul General cuprinde o serie de noutati precum:

  • Uniformizarea tipurilor de apeluri de proiecte pe toate axele lansate in cadrul POR 2014-2020;
  • Reducerea numarului documentelor necesare solicitantului la depunerea cererii de finantare;
  • Acordarea unui punctaj suplimentar proiectelor aflate intr-o fază avansata a pregatirii precum si pentru complementaritatea cu alte PO
  • Incheierea contractelor de finantare in baza SF sau DALI
  • Scaderea perioadei de evaluare si selectie, prin cumularea/eliminarea unor etape.

Descarca Pachetul Aplicantului aflat in dezbatere publica.

Teodora Fulga
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 277