Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania a solicitat Comisiei Europene prelungirea termenului de rambursare a platilor prin PNDR 2007-2013 dupa 31 decembrie 2015

Ieri, 20 aprilie 2015, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Daniel Constantin, a participat la reuniunea Consiliului Agricultura si Pescuit care a avut loc la Luxemburg. Cu aceasta ocazie, domnia sa a avut o intrevedere cu Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, in cadrul careia, conform unui comunicat al MADR, ministrul roman „i-a notificat interesul Romaniei ca termenul de rambursare a platilor in cazul proiectelor derulate cu fonduri europene prin PNDR 2007-2013 sa fie prelungit cu sase luni, dupa 31 decembrie 2015”.

Posibilitatea de a prelungi cu sase luni ar permite tarii noastre sa ajunga la un procent cat mai bun de absorbtie al fondurilor europene.

Proiecte de investitii realizate prin intermediul fondurilor europene alocate agriculturii romanesti in exercitiul financiar 2007-2013 mai pot fi implementate pana la finele acestui an, dupa regula n+2.

De asemenea, conform comunicatului, intre subiectele discutate cu comisarul Hogan, in vederea identificarii de solutii pentru imbunatatirea gradului de absorbtie, s-a aflat si posibilitatea ca banii de la anumite axe de finantare care nu au fost accesati sa fie realocati catre alte axe ale Programului.

Sursa: MADR

Vizualizări: 180