Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania va absorbi in acest an fonduri europene in valoare de 1,7 miliarde euro

Romania va absorbi in acest an fonduri europene de 1,7 miliarde euro. Din aceasta suma, peste 600 milioane euro sunt fonduri structurale, a declarat, ieri, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor, Laszlo Borbely.
"In total, vom absorbi 1,7 miliarde euro in fonduri europene, din care 1,1 miliarde euro in fonduri de pre-aderare, iar restul din fonduri structurale", a explicat ministrul…click aici pentru detalii

in ceea ce priveste bugetul MDLPL pentru anul 2008, ministrul László Borbély a declarat ca, fata de anul 2007, acesta va fi mai mare cu 29%. Aceasta crestere asigura co-finantarea programelor de preaderate cat si a celor de post-aderare: Programul Operational Regional si Programul de Cooperare Teritoriala.

in anul 2008 Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor va continua programele incepute in anii precedenti si va demara o serie de programe noi. in categoria programelor noi se situeaza Programul privind asigurarea fondului de locuinte destinate chiriasilor evacuati, care are un buget de 20 000 000 lei pentru anul 2008 si cel de construre a bazinelor de inot cu un buget de 65 000 000 in anul 2008. Un alt program foarte important este cel de Reabilitare a sistemelor de alimentare cu apa si canalizare in localitatile sub 50.000 de locuitori cu fonduri de 25 milioane lei de la buget si 102 milioane din credite externe. in anul 2008 va incepe implementarea Programului de construire de asezaminte culturale, cu un buget de 15 milioane lei.

Sursa:MDLPL,www.romanialibera.ro

Vizualizări: 53