Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fondul de solidaritate al UE: Peste 8 milioane de euro au fost alocate Romaniei

Comisia a acordat Bulgariei, Italiei si Romaniei ajutoare in cuantum de 66,5 milioane de euro din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene, in urma a trei catastrofe naturale care au avut loc in 2014.

Ajutoarele - 1,98 milioane de euro pentru Bulgaria, 56 de milioane de euro pentru Italia si aproape 8,5 milioane de euro pentru Romania - vizeaza acoperirea partiala a costurilor aferente operatiunilor de urgenta de reabilitare in urma inundatiilor. Aceste ajutoare vor contribui indeosebi la refacerea unor infrastructuri si servicii vitale, vor rambursa costul operatiunilor de urgenta si de salvare si vor acoperi o parte din costurile aferente curatarii regiunilor sinistrate.

Comisarul pentru politica regionala, Corina Cretu, a afirmat: „Fondul de solidaritate al UE este unul dintre cele mai puternice simboluri ale solidaritatii noastre in vremuri de restriste. In multe cazuri, ajutoarele financiare propuse prin decizia de azi vor ajuta la refacerea unora dintre cele mai putin dezvoltate regiuni ale Europei, demonstrand, totodata, solidaritatea Uniunii Europene cu cele 130 000 de persoane afectate care trebuie sa faca fata consecintelor unor inundatii devastatoare.

Scopul multora dintre programele pentru perioada 2014-2020 cofinantate prin fondurile structurale si de investitii europene este sa investeasca in prevenirea inundatiilor si in atenuarea impactului schimbarilor climatice, astfel de investitii fiind mereu necesare.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 160