Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Guvernul a aprobat alocarea temporara a 50 de milioane de euro pentru asigurarea necesarului de finantare pe POSCCE

Guvernul a aprobat alocarea temporara a sumei de 50 de milioane de euro pentru asigurarea necesarului de finantare al AM POSCCE aferent lunii aprilie 2015.

Fondurile sunt alocate din venituri din privatizare si sunt destinate platii contributiei publice la Fondul de Participare JEREMIE.

JEREMIE (Joint European Resources for Micro and Medium Enterprises) este un instrument inovativ dezvoltat de catre Comisia Europeana si Fondul European de Investitii (parte a Grupului Bancii Europene de Investitii) pentru imbunatatirea accesului la finantare pentru IMM-uri in cadrul UE. JEREMIE presupune crearea de instrumente financiare pentru IMM-uri, inclusiv garantii, capital de risc, creditare, microfinantare, etc implementate de intermediari financiari (ex. banci, fonduri de capital de risc).

In Romania, JEREMIE este implementat in cadrul Programului Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice (POSCCE) si are ca obiectiv sprijinirea accesului la finantare al IMM-urilor prin instrumente de garantare, microfinantare si investitii.

Suma de 100 de milioane de Euro alocata initial pentru Fondul de Participare JEREMIE a fost suplimentata cu 50 de milioane de Euro in decembrie 2013, urmand ca diferenta de 50 de milioane de euro sa fie platita in urma deciziei de astazi a Guvernului.

Suma de 50 de milioane de euro alocata astazi va contribui la continuarea implementarii unui nou produs destinat IMM-urilor, respectiv finantarea cu dobanda subventionata.

Fondurile alocate astazi de Guvern vor fi rambursate Ministerului Finantelor Publice in euro din sumele restituite cu aceasta destinatie de catre Comisia Europeana pana la data de

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 94