Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Director adjunct al APIA Tulcea, retinut pentru luare de mita in valoare de 5000 lei si un smartphone

Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a coruptiei au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea pentru 24 de ore, incepand de la data de 02.04.2015, a dnei Gherghisan Cristina, director adjunct al Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Tulcea, cu privire la savarsirea a trei infractiuni de luare de mita.

In ordonanta procurorilor se arata ca, la data de 24 septembrie 2014, Gherghisan, in calitate de director adjunct al Agentiei de Plati si Interventii in Agricultura (APIA) Tulcea, a primit suma de 5.000 lei de la administratorul unei societati comerciale, in legatura cu indeplinirea, neindeplinirea si indeplinirea unor acte contrare indatoririlor de serviciu ale acesteia.

De asemenea, conform procurorilor, Gherghisan a primit de la o alta persoana foloase si a acceptat remiterea ulterioara a altora, in legatura cu indeplinirea de acte ce intrau in sfera atributiilor sale de serviciu.

De la administratorul al mai multor societati comerciale, conform procurorilor, Gherghisan a primit un smartphone, astfel incat firmele respective sa beneficieze de autorizarile/avizele necesare din partea APIA Tulcea.

In cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte personae cu sprijin de specialitate din partea Serviciului Roman de Informatii.

Sursa: DNA

Vizualizări: 150