Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

In aceasta primavara punem la incoltit viitoare afaceri de succes!

Cursuri gratuite si premii pe masura pentru antreprenori si viitori antreprenori din regiunea Sud Muntenia!

Daca ai peste 18 ani, domiciliul in unul dintre judetele regiunii Sud-Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) si o idee de afaceri pe care doresti sa o pui in aplicare, atunci proiectul „Start UP Smart!” este perfect pentru tine!

De ce?


Pentru ca...
 • Beneficiezi de un curs gratuit de „Competente antreprenoriale” cu durata 5 zile, in cadrul caruia vei invata cum sa-ti pornesti si sa-ti dezvolti o afacere;
 • La finalul cursului primesti certificare ANC in „Competente antreprenoriale” si un premiu de 2.500 lei;
 • Vei putea participa la concursul de idei de afaceri organizat prin proiect la inceputul lunii iunie in cadrul caruia ai sansa sa castigi 86.500 de lei (circa 21.000 euro) pentru demararea afacerii tale (taxe de infiintare, achizitia de echipamente si programe software, costuri cu salarii, chirii, utilitati etc.).
 

Ce conditii trebuie sa indeplinesti

 • Sa ai domiciliul (conform cartii de identitate) intr-unul dintre judetele regiunii Sud-Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman);
 • Sa ai peste 18 ani si cel putin studii medii absolvite;
 • Sa nu detii deja certificare ANC/CNFPA in „Competente antreprenoriale”;
 • Sa ai o idee de afacere pe care sa doresti sa o pui in aplicare.


Despre inscriere si selectie

 • Inscrierea se va face online, prin completarea formularului disponibil pe site-ul proiectului: http://www.startupsmart.ro/inscrieri-cursuri-competente-antreprenoriale/ si transmiterea electronica a documentelor solicitate.
 • Vor fi selectate 200 de persoane din Regiunea Sud Muntenia pentru a participa la cursuri;
 • Cursurile vor fi organizate in a doua jumatate a lunii aprilie si prima jumatate a lunii mai (circa 10 cursuri) si vor fi furnizate de Structural Consulting™ Group;
 • Selectia se va face tinandu-se cont de respectarea conditiilor mentionate, de calitatea aplicatiilor si de principiul „primul venit, primul servit”, urmarindu-se ca:
  • Minim 50% din cei selectati sa fie persoane cu varsta intre 18-25 de ani, inmatriculate in invatamantul superior (studenti/masteranzi/doctoranzi);
  • Fiecare judet sa fie reprezentat de minim 2 cursanti;
  • Minim 25% din cei selectati sa fie femei.

Cursurile sunt gratuite, iar prin proiect se asigura decontarea transportului, suportul si materialele de curs, costurile cu certificarea, precum si cazarea, masa (mic-dejun, pranz si cina) si pauzele de cafea.

Date de contact pentru informatii suplimentare:
Cristina Pojoga,
Manager de proiect partener 2
Structural Consulting™ Group
E-mail: startupsmart@fonduri-structurale.ro

Context
Cursurile se desfasoara in cadrul proiectului „Start UP Smart!”, finantat prin POSDRU 2007-2013, DMI 3.1. „Promovarea culturii antreprenoriale” implementat de Centrul de Dezvoltare SMART in parteneriat cu Patronatul Tinerilor Intreprinzatori din Regiunea Sud-Est si Structural Consulting™ Group – www.fonduri-structurale.ro - www.proiecte-structurale.ro.

Proiectul isi propune sa formeze 400 de persoane in domeniul competentelor antreprenoriale (200 cu domiciliul in regiunea Sud Muntenia si 200 cu domiciliul in regiunea Sud-Est), cu accent pe tinerii intre 18-25 ani inmatriculati in invatamantul superior care doresc sa-si infiinteze afaceri.

La inceputul lunii iunie 2015, in cadrul proiectului va fi organizat un concurs de idei de afaceri in urma caruia sa fie selectati 42 de viitori antreprenori. Acestia vor primi o subventie de 86.500 lei pentru a-si infiinta afacerea si vor beneficia de sprijin din partea expertilor proiectului in vederea dezvoltarii acesteia.

Vizualizări: 104