Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE: Un nou imprumut cu o valoare de 600 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de astazi, 25 martie, un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene.

Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de 600 milioane de lei, din care vor fi facute plati catre beneficiarii proiectelor finantate din fonduri europene. Sumele achitate beneficiarilor vor fi rambursate Romaniei de catre CE. Subliniez ca nici un proiect finantat din fonduri europene nu va avea probleme cu asigurarea sumelor necesare pentru efectuarea platilor catre furnizori, insa fac un apel catre beneficiari sa accelereze implementarea proiectelor si sa vina cu facturi pentru ca Romania sa poata solicita CE cat mai repede rambursarea fondurilor utilizate, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor implementate in cadrul a trei programe operationale. Astfel, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii POSCCE au fost alocate fonduri cu o valoare de 230 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor catre beneficiarii POSDRU a fost prevazuta suma de 220 milioane de lei. Totodata, pentru plata beneficiarilor POS Mediu a fost alocata suma de 150 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 65