Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Un milion de euro pentru studii de fezabilitate privind transportul multimodal in apropierea Bucurestiului

Programul TEN-T al UE va cofinanta, cu aproape 1 milion de euro, studii pentru dezvoltarea de legaturi mai bune pentru transportul de marfa si de pasageri intre aeroportul Bucuresti, principalele linii de cale ferata si reteaua de autostrazi din Romania.

Proiectul cuprinde studii de fezabilitate, juridice si de mediu in vederea proiectarii unei noi legaturi intre aeroportul Henri Coanda Bucuresti, linia de cale ferata Brasov-Bucuresti-Slobozia-Constanta si reteaua de autostrazi din Romania.

Studiile fac parte dintr-un proiect mai mare, care cuprinde constructia unui terminal multimodal pentru transport de marfa si pasageri, in regiunea Bucuresti-Ilfov, langa orasul Otopeni, la intersectia dintre autostrada care leaga Constanta (Romania) de Budapesta (Ungaria) si calea ferata dintre Constanta si Nürnberg/Dresda (Germania).

Proiectul a fost selectat pentru finantare din partea UE, cu ajutorul expertilor externi, in cadrul Cererii anuale de propuneri TEN-T 2013, sectiunea de proiecte prioritare. Implementarea sa va fi monitorizata de INEA, Agentia Executiva pentru Inovare si Retele a Comisiei Europene.
Proiectul trebuie incheiat pana in luna decembrie 2015.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 78