Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

105 mii euro, fonduri PHARE, pentru imbunatatirea navigatiei pe sectorul roman al fluviului Dunarea

105 mii de euro fonduri PHARE, pentru imbunatatirea navigatiei pe sectorul roman al fluviului Dunarea

Prin Programul PHARE 2005, Uniunea Europeana acorda sprijin financiar pentru implementarea proiectului „Sistem pentru colectarea si procesarea datelor topohidrografice si pentru producerea hartilor de navigare electronica (HNE) in format ECDIS (Loturile 1, 4, 5, 6 si 8)”, al carui beneficiar este „Administratia Fluviala a Dunarii de Jos Galati”.
Valoarea acestui proiect este de 147.046,64 Euro, din care 105.873,58 Euro reprezinta fonduri nerambursabile PHARE si 41.173,06 Euro cofinantarea Guvernului Romaniei de la bugetul de stat.
Programul PHARE 2005 are ca obiectiv general imbunatatirea sigurantei, calitatii si eficientei in sectorul transporturi in Romania.
Obiectivul specific al acestui proiect consta in imbunatatirea navigatiei pe sectorul roman al fluviului Dunarea prin inlocuirea hartilor existente pe suport de hartie, pe care in prezent Romania le furnizeaza pentru Comisia Dunarii si pentru operatorii de vase ai fluviului Dunarea, cu Hartile Electronice de Navigatie obtinute cu ajutorul sistemului de colectare si procesare a datelor topohidrografice. Hartile Electronice de Navigatie vor fi folosite pentru vasele maritime care navigheaza pe sectiunea Sulina-Braila si, de asemenea, pentru navigatia fluviala interioara pe sectorul roman al fluviului Dunarea.
Perioada de implementare a proiectului este de 3 (trei) luni de la data inceperii activitatilor pentru toate loturile mentionate mai sus, data finalizarii proiectului fiind 4 decembrie 2007.
Persoane de contact:
Liliana BARNA, Director General, DGRFE, Ministerul Transporturilor: fax 319.61.78, e-mail dgrfe5@mt.ro
Janeta PREDA, ªef Serviciu Monitorizare PHARE, DGRFE, Ministerul Transporturilor: Phone: 319.61.47, fax 319.61.78, e-mail janeta.preda@mt.ro
Carmen Rosu, Director OPCP, Ministerul Economiei si Finantelor
, cfcu.phare@mfinante.ro

Sursa: Ministerul Transportului

Vizualizări: 118