Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

!!!MCTI a publicat Ghidul pentru accesarea fondurilor europene in domeniul TIC!!!

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a vorbit, in cadrul conferintei de presa de marti, 16 octombrie a.c. despre necesitatea accesarii de fonduri structurale pentru dezvoltarea societatii informationale. Aceste obiective sunt prioritare pentru tara noastra si sunt in conformitate cu obiectivele specifice ale Agendei Lisabona, precum si cu strategia i2010.

Noile tehnologii stimuleaza dezvoltarea sectorului productiv de bunuri si servicii, a unui mediu de e-business sigur si dinamic, prin cresterea accesului la noi piete. Scaderea costurilor de productie si de desfacere prin utilizarea de mijloace electronice vor viza accesibilizarea produselor si serviciilor pentru cat mai multi cetateni. in acest context, IMM-urile isi vor multiplica sansele de vizibilitate pe piata interna, dar si pe pietele internationale”, a declarat ministrul Iuliu Winkler in cadrul conferintei de presa de la sediul MCTI.

Iuliu Winkler a adaugat ca prin operatiunile ce sprijina domeniul Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor (TIC), utilizarea aplicatiilor de instruire online la nivelul mediului de afaceri vor fi extinse, acest lucru mai ales prin dezvoltarea conectarii la Internet broadband.

in continuare, ministrul i-a anuntat pe cei interesati ca pe site-ul MCTI s-a publicat pentru consultare Ghidul Beneficiarului pentru operatiunile ce vor fi lansate in perioada urmatoare. Potrivit ministrului, prin publicarea Ghidului se va realiza o cat mai buna informare a potentialilor beneficiari finali, dorindu-se in acelasi timp si un feedback din partea celor care intentioneaza sa aplice pentru obtinerea de fonduri structurale. Asigurarea unei cat mai mari rate de absorbtie a fondurilor precum si gestionarea de catre MCTI, prin Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), care ii va sprijini pe potentialii beneficiari in completarea cererii de proiecte.

O prima operatiune din Domeniul Major de Interventie 3 - „Dezvoltarea e-Economiei” se va axa pe suportul pentru implementarea sistemelor informatice integrate, destinate managementului afacerilor. Aceasta operatiune vizeaza implementarea sau, dupa caz, extinderea sistemelor ERP (Enterprise Resource Planning), a sistemelor pentru relatii cu clientii (CRM - Customer Relationship Management), precum si implementarea de solutii software pentru design si/sau productie, si a sistemelor de business intelligence si de management al informatiei.

Beneficiarii tinta ai acestei operatiuni, care va avea un grant maxim de 1.020.000 RON vor fi IMM-urile. Rata maxima de co-finantare pentru acestea va fi de 65% (55% daca sunt localizate in regiunea Bucuresti-Ilfov) pentru componenta de investitii, 50% pentru componenta de consultanta si 45% pentru componenta de instruire specifica.

Intentionam ca depunerea propunerilor de proiecte sa se faca intre noiembrie 2007 si martie 2008. Alocarea financiara aferenta va fi in valoare de 68 de milioane RON (aprox. 20 mil. euro).

Activitatile eligibile vor viza achizitionarea de echipamente software, mijloace fixe si bunuri de inventar, servicii de consultanta si training specializat pentru implementarea sau extinderea sistemelor ERP (Enterprise Resource Planning) si a sistemelor pentru relatii cu clientii (CRM - Customer Relationship Management). Vor fi eligibile si implementarea de solutii software pentru design si/sau productie, pentru imbunatatirea ciclului de viata al produselor, precum si pentru implementarea sistemelor informatice de analiza economica si suport decizional (business intelligence systems), dar si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerii.

De asemenea, in cadrul Domeniului major de interventie 3, operatiunea a doua, de sustinere a dezvoltarii sistemelor de comert electronic si a altor solutii electronice pentru afaceri se adreseaza tot IMM-urilor. Aceasta vizeaza implementarea sistemelor informatice de comert electronic si e-payment, pentru licitatii si tranzactii electronice securizate, implementarea de sisteme de e-learning si a altor sisteme informatice pentru optimizarea activitatii companiei.

Grantul va fi de maxim 1.400.000 RON, iar rata maxima de co-finantare va fi repartizata similar primei operatiuni.

Intentionam ca depunerea propunerilor de proiecte pentru operatiunea a doua sa inceapa intre noiembrie 2007-martie 2008. Alocarea financiara aferenta este in valoare de 37,4 milioane RON (aprox. 11 mil. Euro).

Activitatile eligibile vor consta in achizitionarea de echipamente utile pentru implementarea sistemelor informatice de comert electronic, pentru licitatii si tranzactii electronice securizate, pentru e-payment si e-learning pentru IMM-uri, dar si a altor sisteme informatice pentru optimizarea activitatii companiei.

Domeniul Major de Interventie 1 - „Sustinerea utilizarii Tehnologiei Informatiei si Comunicatiilor” include operatiunea de sprijinire a accesului la broadband si la serviciile conexe, avand drept beneficiari IMM-uri, ONG-uri. Marimea maxima grantului (RON) : 85.000, cu o rata maxima de co-finantare de 80% IMM-uri si 95% - ONG-uri.

Intentionam ca depunerea de proiecte sa se faca intre lunile ianuarie-aprilie 2008, iar alocarea financiara aferenta este de 30.6 milioane RON (aprox. 9 mil. Euro).

Activitati eligibile vor fi conectarea la Internet broadband, obligatorie pentru toate proiectele, cumpararea unui calculator pentru fiecare punct de lucru si/sau echipamente si servicii conexe necesare pentru o retea de maximum 10 calculatoare - corelate cu numarul angajatilor, achizitionarea unui server impreuna cu sistemul de operare necesar, a sistemelor de comunicare multimedia pentru video-conferinte, in fiecare punct de lucru (max.10), a licentelor software necesare operarii calculatoarelor/laptop-urilor si pachetul office. De asemenea, activitatile eligibile vor include si realizarea unui website, achizitionarea domeniului pentru acesta website - obligatoriu, daca aplicantul nu dispune deja de acest website, achizitionarea si implementarea solutiei de semnatura electronica.

Comentariile, observatiile si intrebarile pot fi trimise pe adresa fonduri@mcti.ro.

Descarca Ghidul Solicitantului pentru domeniul de interventie 1Operatiunea 3.1.1 "Sprijinirea accesului la broadband si la serviciile conexe"

Descarca Ghidul Solicitantului pentru domeniul de interventie 3 Operatiunea 3.3.1 „Suport pentru implementarea sistemelor informatice integrate si a altor aplicatii electronice pentru managementul afacerilor

Descarca Ghidul Solicitantului pentru domeniul de interventie 3 Operatiunea 3.3.2 „Sprijin pentru dezvoltarea sistemelor de comert electronic si alte solutii electronice pentru afaceri ”

Sursa: MCTI

Vizualizări: 154