Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Romania a depus 14 proiecte de transport in cadrul Programului Connecting Europe Facility

Romania a depus 14 proiecte pentru contractarea de fonduri europene in cadrul Programului „Connecting Europe Facility”. Apelul de proiecte aferent sectorului de transport a fost deschis in data de 11 septembrie 2014 si initial era programat sa se inchida in data de 26 februarie 2015. Recent, termenul limita a fost prelungit pana la data de 3 martie.

Suma alocata Romaniei prin acest program pentru finantarea proiectelor din sectorul de transport din Fondul de Coeziune este de aproximativ 1,23 miliarde de euro. In cadrul primului apel de proiecte, beneficiarii din Romania, inclusiv cei care s-au asociat cu organizatii din alte state, au depus deja 14 propuneri de proiecte cu o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene.

Programul CEF urmareste accelerarea investitiilor in domeniul retelelor de transport, energie si telecomunicatii transeuropene si mobilizarea finantarilor publice sau private. De asemenea, CEF urmareste valorificarea sinergiilor dintre sectoarele de transport, telecomunicatii si energie, sporind astfel eficacitatea interventiilor UE si permitand optimizarea costurilor. De asemenea, CEF stabileste defalcarea resurselor care urmeaza a fi puse la dispozitie in cadrul financiar multianual, pentru anii 2014 - 2020.

Prin acest program sunt sprijinite proiectele de interes comun care vizeaza dezvoltarea si constructia unor infrastructuri si servicii noi sau modernizarea celor existente in sectoarele transporturilor, telecomunicatiilor si energiei. In cadrul CEF este prioritara acordarea de finantari pentru dezvoltarea conexiunilor care lipsesc din sectorul transporturilor. De asemenea, CEF contribuie la sprijinirea proiectelor care au o valoare adaugata la nivel european si care au beneficii importante pentru societate, insa nu dispun de finantare adecvata din partea pietei.

Urmatorul apel de proiecte pentru contractarea de finantari destinate sectorului de transport va fi deschis in prima parte a anului 2016.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 186