Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MFE: Un nou imprumut pentru plata beneficiarilor de fonduri europene

Guvernul Romaniei a aprobat in sedinta de astazi un nou imprumut de la Trezoreria Statului pentru a pune la dispozitia Autoritatilor de Management ale programelor operationale resursele necesare pentru plata facturilor catre beneficiarii de fonduri europene.

„Guvernul Romaniei a aprobat un nou imprumut cu o valoare de 800 milioane de lei, suma care va fi folosita pentru plata beneficiarilor. Obligatia statului roman este sa asigure resursele necesare pentru plata beneficiarilor la timp, fapt care faciliteaza implementarea proiectelor și asigura premisele necesare pentru absorbtia fondurilor UE. Ulterior, sumele achitate beneficiarilor de catre statul roman vor fi rambursate Romaniei de catre CE. Atentionez, din nou, ca implementarea proiectelor din cadrul tuturor programelor trebuie accelerata semnificativ in acest ultim an in care mai putem atrage fondurile alocate pentru perioada de programare 2007 – 2013”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Noile fonduri vor fi folosite pentru efectuarea de plati catre beneficiarii proiectelor implementate in cadrul a trei programe. Astfel, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii POS Mediu au fost alocate fonduri cu o valoare de 400 milioane de lei, iar pentru achitarea facturilor catre beneficiarii POR a fost prevazuta o suma de 250 milioane de lei. In acelasi timp, pentru efectuarea de plati catre beneficiarii POSCCE a fost alocata o suma de 150 milioane de lei.

Sursa: Ministerul Fondurilor Europene

Vizualizări: 82