Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Pachetele alimentare din Programul Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014 vor fi redistribuite

Pachetele alimentare destinate persoanelor vulnerabile in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD) si ramase in stoc vor fi redistribuite prin compensari intre primarii din acelasi judet sau din judete diferite, stabileste o Hotarare aprobata ieri de Guvern.

De asemenea, dupa compensarea intre primarii, pachetele de ajutoare alimentare vor fi suplimentate, conform nevoilor identificate.

Suplimentarea se va face cu respectarea urmatoarelor conditii:

  • doar pentru persoanele care au primit anterior ajutoare alimentare, fie pe lista de cupoane, fie pe lista suplimentara;
  • se acorda maximum doua cutii de ajutoare alimentare pentru fiecare persoana, cu acelasi numar de pachete pentru toti beneficiarii din cadrul unei localitati;
  • lista in baza careia se vor distribui cantitatile suplimentare va fi avizata de primarul localitatii.

Procedura compensarii pachetelor alimentare a fost aprobata de Guvern in conditiile in care, in cadrul Programului Operational Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD), pentru anul 2014, unele primarii au stocuri nedistribuite, iar alte primarii au solicitari eligibile neacoperite.

Populatia vulnerabila care face parte din categoriile eligibile pentru a beneficia de aceste ajutoare alimentare include grupuri care sunt excluse de pe piata fortei de munca, din sistemul de educatie, sanatate, locuinte si alte servicii. Cele mai mari categorii includ persoane cu venituri reduse, copii aflati in situatii dificile, persoane cu dizabilitati si persoane varstnice singure sau dependente.

Sursa: Guvernul Romaniei

Vizualizări: 115