Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a modificat procedura de contractare pentru Masura 141 din PNDR 2007-2013

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) a modificat si consolidat metodologia specifica contractarii fondurilor europene prin adaptarea manualului de contractare pentru Masura 141 la unele din situatiile aparute in derularea proiectelor.

Astfel, o noutate pentru beneficiarii Masurii 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta este posibilitatea de a depune Notificarea cu privire la modificarea planului de afaceri impreuna cu Dosarul Cererii de Plata la sediul Oficiului Judetean pentru Finantarea Investitiilor Rurale (OJFIR) unde aceasta va fi analizata de expertii care instrumenteaza proiectul.

Aceasta imbunatatire a fost aplicata pentru a permite beneficiarilor sa modifice planul de afaceri daca acest lucru se impune si, totodata, pentru evita posibilele intarzieri in analiza Cererilor de Plata. S-a avut in vedere si necesitatea incadrarii in termenele procedurale pentru depunerea Cererilor de Plata specifice Masurii 141, scopul fiind ca beneficiarii sprijinului sa primeasca plata la timp.

Principalul obiectiv al acestei Masuri il reprezinta cresterea volumului productiei destinate comercializarii, pentru ca fermele de semi-subzistenta sa devina viabile din punct de vedere economic, dar si diversificarea productiei in functie de cerintele pietei si introducerea de noi produse.

Sursa: AFIR

Vizualizări: 118