Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Dezvoltarea investitionala trebuie sustinuta cu fonduri publice si fonduri structurale

in cadrul unei conferinte de presa sustinute de Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian si Ministrul Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului, Turismului si Profesiilor Liberale, Ovidiu Silaghi, s-a prezentat dezbaterii publice proiectul Legii investitiilor.

„in proiectul Legii bugetului pentru anul 2008, fata de anul 2007, Guvernul a prevazut alocarea unui plus de fonduri pentru investitii de cca. 2 mld. euro, ceea ce ridica si procentul din PIB cu aproape 1%. Dezvoltarea investitionala trebuie sustinuta atat cu fonduri publice, cat si prin stimularea si sprijinirea mediului economic. in aceasta perioada se inregistreaza un trend favorabil in ceea ce priveste investitiile in Romania. Este recomandabila fructificarea acestei oportunitati, oferind firmelor posibilitatea de a dezvolta proiecte care apoi sa se asocieze celor propuse prin programele operationale, fondurile structurale si de coeziune.” Varujan Vosganian.

Prin proiectul Legii investitiilor se stabilesc domeniile prioritare, modalitatile de alocare regionala a fondurilor si facilitatile acordate investitorilor. Prin acest act normativ se creeaza si dimensiunea strategica pentru schemele ajutorului de stat.

Sursa: Ministerul Economiei si Finantelor

Vizualizări: 78