Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Lansarea regionala a licitatiei de proiecte pentru Axa 2 din cadrul POR

Institutia Prefectului - Judetul Mures va informeaza cu privire la lansarea regionala a licitatiei de proiecte in cadrul Axei prioritare 2 a Programului Operational Regional 2007-2013, domeniul major de interventie - "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura".

Actiunea de lansare a licitatiei de proiecte se inscrie in cadrul activitatilor de informare asupra celor mai importante aspecte legate de managementul fondurilor structurale, a dezvoltarii si implementarii proiectelor, a parteneriatelor pentru atragerea fondurilor europene in vederea stimularii dezvoltarii economice durabile.

Pentru accesarea fondurilor in vederea reabilitarii si modernizarii drumurilor judetene, a strazilor urbane sau constructiei si reabilitarii soselelor de centura se pot depune continuu cereri de finantare, urmand principiul "primul venit, primul servit". Cererile de finantare se completeaza conform instructiunilor de completare din Ghidul solicitantului utilizandu-se modelul standard.

Alocarea financiara pentru Axa prioritara II, domeniul "Reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, strazi urbane - inclusiv constructia/reabilitarea soselelor de centura" este de peste 876.711.006 Euro. Prefinantarea proiectelor se acorda in procent de 15% si se va aplica numai beneficiarilor din sectorul public si organizatiilor non-profit.

Beneficiarii eligibili pe aceasta axa pot fi: autoritati ale administratiei publice locale (consilii judetene si primarii din municipii si orase), asociatii de dezvoltare intercomunitara (ADI) sau autoritati ale administratiei publice locale din mediul urban intre care exista acorduri sau parteneriate pentru realizarea unor programe de dezvoltare zonala.

Alte informatii privind elaborarea proiectelor in cadrul Axei prioritare 2 a POR 2007 pot fi gasite consultand pagina web a Institutiei Prefectului - Judetul Mures - www.prefecturamures.ro sau paginile web ale Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor - www.mdlpl.ro, Programului Operational Regional 2007-2013 - www.inforegio.ro si Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru - www.adrcentru.ro.

Sursa: Prefectura judetului MURES

Vizualizări: 104