Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Corina Cretu: Sunt gata sa mediez intre guvernele roman si ungar pentru deblocarea programului de cooperare transfrontaliera

Comisarul pentru politica regionala Corina Cretu a primit la Bruxelles, vizita Excelentei Sale, d-l Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe din Romania. Pe agenda discutiilor s-a aflat programul de cooperare transfrontaliera romano-ungara Interreg V-A. Saptamana trecuta, comisarul Corina Cretu a primit vizita d-lui János Lázár, ministrul Fondurilor Europene din Ungaria, care a ridicat, de asemenea, problema acestui program de cooperare aflat momentan in impas din cauza neintelegerilor dintre cele doua state membre.

„Acest program a fost creat sa vindece rani, nu sa le adanceasca”, i-a transmis comisarul european ministrului Aurescu.

„Comisia apreciaza rezultatele spectaculoase inregistrate de Romania in ultimii doi ani in privinta absorbtiei fondurilor europene si ne dorim sa vedem eforturi similare depuse in privinta deblocarii acestui proiect. Acelasi lucru i l-am transmis si ministrului Lázár.

La solicitarea mea, Directorul General Walter Deffa le va cere celor doua state membre un calendar al activitatilor propuse de fiecare pentru depasirea impasului. Le-am sugerat celor doua guverne sa se intalneasca la nivel de ministri pentru rezolvarea acestei probleme si m-am oferit sa mediez, daca va fi nevoie, aceasta intalnire.

Pana la urma, din aceasta neintelegere dintre guverne, cei care pierd sunt cetatenii de pe ambele parti ale granitei. Sunt fonduri importante care asteapta sa poata fi accesate pentru imbunatatirea vietii acestor oameni.”
, a precizat Corina Cretu.

La finalul intalnirii, comisarul european l-a asigurat pe ministrul Aurescu ca va participa in Romania la un eveniment dedicat Strategiei Dunarii in prima jumatate a anului 2015.

Sursa: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Vizualizări: 75