Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Consilierea profesionala, un pas firesc catre o cariera de succes!


Investeste in oameni !
FONDUL SOCIAL EUROPEAN
Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritara 2 „Corelarea invatarii pe tot parcursul vietii cu piata muncii”
Domeniul major de interventie 2.1. „Tranzitia de la scoala la viata activa”
Titlul proiectului: „Acces la o cariera de succes”
Cod contract: POSDRU/161/2.1/G/134815
Beneficiar: Universitatea de Vest din Timisoara

 
Octombrie 2014


COMUNICAT DE PRESA


Stagiile de practica, consilierea in cariera si mentoratul sunt pasi firesti si necesari pentru o cariera de succes! Astazi, peste 353 de studenti ai Facultății de Economie și de Administrare a Afacerilor de la Universitatea de Vest au acces la astfel de oportunitati, prin proiectul „Acces la o cariera de succes!”, POSDRU/161/2.1/G/134815, implementat de Universitatea de Vest din Timisoara, in calitate de beneficiar, in parteneriat cu Grupul de Consultanta pentru Dezvoltare DCG SRL.

Consilierea profesionala se realizeaza atat in cadrul unor sesiuni individuale, cat si prin intalniri de grup, sesiunile de consiliere fiind sustinute de specialisti cu experienta in domeniul resurselor umane, psihologiei sau sociologiei. In cadrul acestor sesiuni, studentii si masteranzii au oportunitatea de a-si imbunatati aptitudinile de gasire a locului de munca potrivit, afland, totodata, cum sa isi construiasca o cariera de succes odata ce s-au angajat intr-o companie.

Printre aspectele vizate de sesiunile de consiliere se numără elaborarea unui CV profesionist, căutarea unui loc de muncă, prezentarea la interviu, adaptarea la mediu de lucru al unei companii, interacțiunea cu colegii sau persoanele din managementul companiei.

Urmare a acestor de consiliere si orientare profesionala, studentii vor deveni mai increzatori in fortele proprii, vor stii sa identifice locul de munca potrivit si sa se adapteze la cerintele mediului de lucru si sa devina performanti in activitatea lor profesionala. Practic, scopul sesiunilor de orientare si consiliere profesionala este nu doar ca masteranzii sa se integreze pe piata muncii, ci ca ei sa dobandeasca capabilitatile necesare pentru a-si dezvolta o cariera in domeniul in care s-au pregatit.

Proiectul „Acces la o cariera de succes” se desfasoara pe parcursul a 18 luni, in perioada aprilie 2014 – octombrie 2015, si isi propune crearea unui cadru flexibil, inovator si functional de integrare pe piata muncii pentru 353 studenti si masteranzi ai Facultatii de Economie si de Administrare a Afacerilor din cadrul Universitatii de Vest din Timisoara.

Descarca Comunicatul

Mirela Sacalus,
Expert informare-comunicare
Proiect POSDRU/161/2.1/G/137080
Structural Consulting™ Group – Partener

Vizualizări: 153