Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri Regio pentru 3 noi proiecte in valoare totala de peste 2.26 milioane de euro in regiunea Sud-Vest Oltenia

ADR Sud-Vest Oltenia a anuntat ca, pe data de 22 decembrie, au fost semnate 3 contracte finantate prin POR 2007-2013, DMI 1.2 – „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte”.

La evenimentul de lansare au participat Doamna Marilena Bogheanu, Director ADR Sud-Vest Oltenia si doamna Mihaela Stana, viceprimar Primaria Slatina. Beneficiarul celor 3 proiecte este UAT Municipiul Slatina.

Primul proiect contractat „Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Slatina, pentru familii cu un venit mediu sub 150 Euro/luna (IX)” isi propune reabilitarea a 57 de apartamente din 2 blocuri, prin efectuarea urmatoarelor lucrari principale: Izolare termica a partii opace a fatadelor cu termosistem din polistiren, inlocuirea ferestrelor existente, inclusiv a tamplariei aferente accesului in blocul de locuinte cu tamplarie termoizolanta, inchiderea balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, izolarea termica a planseului peste subsol si termo-hidroizolare terasa. Proiectul are o valoare totala de 1,16 milioane de lei, din care 0,68 milioane reprezinta finantarea nerambursabila.

Al doilea proiect contractat „ Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Slatina, pentru familii cu un venit mediu sub 150 Euro/luna(V)” isi propune reabilitarea a 232 de apartamente din 6 blocuri, prin efectuarea urmatoarelor lucrari principale: izolarea termica a peretilor exteriori, inclusiv a parapetilor la balcoane, inlocuirea ferestrelor si usilor exterioare existente, inclusiv a tamplariei aferente accesului in blocul de locuinte cu tamplarie termoizolanta din PVC, inchiderea balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, termo-hidroizolarea terasei si termoizolarea terasei, acolo unde exista sarpante, precum si izolarea termica a planseului de peste subsol. Valoarea totala a proiectului este de 3,13 milioane lei, din care 1,84 milioane lei reprezinta finantarea nerambursabila.

Al treilea proiect contractat „ Sprijinirea investitiilor in eficienta energetica a blocurilor de locuinte din Municipiul Slatina, pentru familii cu un venit mediu sub 350 Euro/luna(VII)” isi propune reabilitarea a 308 apartamente din 8 blocuri, prin efectuarea urmatoarelor lucrari principale: izolarea termica a peretilor exteriori, inlocuirea ferestrelor si usilor exterioare existente, inchiderea balcoanelor cu tamplarie termoizolanta, termo-hidroizolare terasei si termoizolarea terasei, acolo unde exista sarpante, precum si izolarea termica a planseului de peste subsol. Valoarea totala a proiectului este de 5,7 milioane de lei, din care 3,3 milioane reprezinta finantarea nerambursabila.

Pana la aceasta data, la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia, prin Programului Operational Regional 2007-2013, s-au contractat 591 proiecte (din care 42 au fost reziliate). Suma solicitata pentru proiectele aflate in implementare este de 763,03 milioane Euro.

Sursa: ADR Sud-Vest Oltenia

Vizualizări: 108