Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri structurale de 149 mil euro pentru sustinerea utilizarii TIC si a tehnologiei de broadband

Secretarul de stat pentru Tehnologia Informatiei din cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI), Zoltán Somodi, a participat miercuri, 10 octombrie a.c. la cea de-a noua editie a conferintei Convergent Networks, care a avut loc in Bucuresti.

Desfasurata sub sloganul "Merging of Markets", conferinta a avut ca obiectiv prezentarea oportunitatilor viabile din domeniul IT&C de pe piata romaneasca, firmele participante oferind solutii si noi tehnologii pentru dezvoltarea infrastructurii de telecomunicatii.

in cadrul evenimentului, secretarul de stat al MCTI Zoltán Somodi a vorbit despre importanta accesarii de fonduri structurale pentru proiectele din cadrul comunicatiilor si tehnologiei informatiei, subliniind ca trebuie sa existe, in afara de convergenta tehnica si a pietelor, si o convergenta de strategie.

"Broadbandul exista ca tehnologie, dar accesul nu este posibil peste tot, datorita infrastructurii", a aratat secretarul de stat Zoltán Somodi. "Avem nevoie de planuri de informatizare care stabilesc ca obiectiv principal dezvoltarea de servicii cu valoare adaugata, utilizand noile tehnologii pentru retele si aplicatii. Numai asa putem absorbi fondurile europene in mod inteligent si eficient", a adaugat Zoltán Somodi.

De asemenea, Zoltán Somodi a mai precizat ca inceperea unei investitii presupune existenta unei viziuni, in contextul in care beneficiarii directi sunt administratia publica si IMM-urile din alte domenii, dar unde beneficiarii indirecti precum furnizorii de tehnologie, au responsabilitatea corelarii nevoilor tehnice si economice.

Fondurile structurale alocate Axei prioritare III - tehnologia informatiei si comunicatii (TIC) pentru sectoarele public si privat pentru 2007-2013, insumeaza 149 milioane de euro pentru sustinerea utilizarii TIC si a tehnologiei de broadband, 119 milioane de euro pentru implementarea de servicii electronice destinate administratiilor publice, respectiv 115 milioane de euro destinate dezvoltarii de aplicatii de e-business pentru IMM-uri.

Sursa: MCTI

Vizualizări: 82